2010. december 3., péntek

A Fórum aktuális fő gondolati csoportjai

Hogyan gazdálkod(j)unk?
Egyre többen leszünk! (Meddig?)
Útépítés, vízelvezetés, vízmosás

Karácsony Gabriella írta 12.17-én
Javaslom a konkrét probléma 5-6 pontbani rövid leírása mellett a kérdést megfogalmazni, és arra eldöntendő vitafórumot indítani.
Más önkormányzati protálokon ez működik is.
Javaslom pl. Zebegény honlap blogbejegyzéseit, igazán érdekes. A Duna-part tisztántartásával kapcsolatban olvastam, vagy 50-en szóltak hozzá, mintegy 100 oldalon keresztül….
Mostmár ez az életszerűbb fórm, nem a faluházi képviselő testületi ülés….
Ezért örülök, ha Önök is ilyen formában indítanak vitát…
[Tóth Béla] Zene füleimnek. Köszönöm. Bár fogadatlan prókátor vagyok a "politikai osztály" körében.


Kedves Látogató!

Folyamatosan szerkesztem a vitaindítókat. De ez ne akadályozzon senkit abban, hogy elküldje véleményét bármilyen falunkkal kapcsolatos témában. Mások véleményét soron kívül jelenítem meg. Segítsük ezzel képviselőinket megismerni a falu véleményét. Segítsük ezzel magunkat, hogy olyan irányban történjenek a változások, amilyet szeretnénk.
Kezeljük úgy ezt a fórumot, mint "Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!".
Aki nem szeret nyilvános helyre írni (amint azt sajnos a legtöbben), kérem tegyen meg legalább annyit, hogy az egyes témák bevezetői alatt klikkeljen a véleményének megfelelő jelölőre. Ez abszolut névtelen, és visszakövethetetlen. De ettől válik többségivé a valaki által megfogalmazott vélemény.

Az apropót Mák János "Utózönge, előhang" című írása a Leányfalui Hírek novemberi számának 18. oldalán szolgáltatta számomra, amelyik szépen összefoglalja Leányfalu minden gondját és jövőbeli lehetőségét. Jó látni, hogy a falu vezetése nyomon követi a problémáinkat, és vannak elképzelései a megoldásokat illetően.

A cikkírás és az újság korlátai miatt is ez a cikk megválaszolatlan kérdéseket hagyott maga után. És a kérdésekre többféle válasz is adható. Ez a FÓRUM segíthet abban, hogy megtudjuk, melyik válasz tetszik a legtöbbeknek. Mivel a demokrácia lényege a többség akaratának érvényesítése.

Külön öröm, hogy Árpi újságja megerősödött. Nagyobb példányszámban, postai kézbesítéssel és internetes archiválással ( klikk>>> http://leanyfalu.info.hu ) most már minden Leányfalun érdekelt személy számára - itthon és külhonn egyaránt - elérhetővé vált. Ezen a fórumon pedig mindenkinek lehetősége lesz hozzászólni, segíteni vagy félelmeit kifejteni a nyilvánosságra került információkkal kapcsolatban. Egyrészt gyorsan, másrészt sokak által megmérettetve.