Hozzászólások segédlete

Támogató csatlakozás

Az ön jelenléte fontos hatással van környezetünkre. Az olvasói tábort látva kapják meg súlyukat az ide kitett bejegyzések. Ettől lesz egyre erőteljesebb a látogatottság. Ettől várható, hogy a bejegyzések hatékonyabban segítik javaslataink célhozjutását, és az önkormányzatunk tájékozódását az elvárásaink felől. A Képviselő Testület több tagja látogatja ezt a portált, és beépíti munkájába. Sokat jelent mindannyiunk számára, ha felhívja nem leányfalui ismerősei, különösen az üdülőtulajdonos családok figyelmét is a honlapra.

A csatlakozás a főlap jobb oldali oszlopának "Rendszeres olvasók" elnevezésű mezőjében történhet a "Követés" vagy a "Bejelentkezés" szavakra klikkelve. Ha már van valamilyen Google illetve Gmail fiókja, akkor egyszerűen ide is belép az ott használatos jelszavával. Ha van fényképe a fiókhoz, akkor az a fénykép ebben a mezőben meg fog jelenni.

Ha inkognitóban akarna maradni, a fiókjában a beállítások mezőben tiltsa le a személyes adatok közzétételét. Ha viszont más helyen szüksége lenne személyének megjelenítésére, akkor nyisson egy másik, személytelen Gmail fiókot.

Akinek nem volt Google, vagy Gmail fiókja, annak a csatlakozási folyamat során a Google fel fogja ajánlani a fiók nyitásának lehetőségét és lépéseit. Ez teljesen szabad és ingyenes. Összekapcsolható a már meglévő levelezési fiókjával. A levelének a címe alias@gmail.com lesz. Az "alias" (vagy "nickname") fantázianév szabadon választható azzal a szokásos megkötéssel, hogy a @gmail.com adatbázisban ezidáig még ne szerepeljen. Ha ön nem kívánja a valódi nevét, fényképét nyilvánosságra hozni, a beállítások során le tudja tiltani.

Még részletesebb bemutatót talál alább. Bármi kérdése, problémája van a faluval, a honlappal kapcsolatban, szívesen segítek. Levelezési cím: forum.leanyfalun@gmail.com


Hozzászólásra többféle módon van lehetőség.

1. Legegyszerűbb, ha levelet küld az alábbi címre
   forum.leanyfalun@gmail.com (ha most akarja küldeni, elég ráklikkelni)
   Bejegyzés - egy új (esetleg részben különálló) gondolat felvetése
   Megjegyzés - egy bejegyzés szövegéhez szól hozzá

2. Mégegyszerűbb, és jó volna, ha már fáradt az olvasással, legalább ennyit tenne, ha arra a vélemény-box-ra klikkelne, amelyik az ön véleményét tükrözi a bejegyzés alatt látható három közül:
"Hasznos"     "Nem érdekes"    "Kukába vele"


3. Megjegyzést küldhet a Bejegyzés alatt szereplő "... Megjegyzés" kifejezésre klikkelve (ez is levélben fog hozzám érkezni)

4. Bejegyzést tehet a blogtéma bejegyzéseinek legalján lévő "Bejegyzések (Atom)" kifejezésre vagy levélke ikonra klikkelve. De. Ekkor a Blogger felajánlja, hogy iratkozzon fel egy feedback-re, ami minden esetben automatikusan jelzi a blog változását (de csak azét az egyét, amelyik al-site-ja a Pro-Kontrának). Továbbá ide tagsági bejelentkezés is keletkezik. Utána, ha nincs Gmail  webmail-es fiókja, akkor csináltat önnel egyet (akinek már van, nem kell újat nyitnia). Ekkor is levélben kapom meg a szöveget, és a jóváhagyásom esetén kerül ki a lapra. Esetleges módosításommal, amihez a szerző engedélyét mindig megkérem.

Indoklás:
A Google bloggere így biztosítja, hogy a nyomdába nem illő tartalmak kiszűrésre kerüljenek.
Azért tettem át az IWIW-ről a fórumot erre a saját szerkesztésűre, mert ott nem tudtam kizárni a reklámmal befurakodókat.
Az IWIW, Facebook stb. csak látszatra szabadabb, hiszen ott előre be kell iratkozni az adatbázisukba, és ők már tudják, milyen tartamat küldjenek ki az ön gépére. Sokan azért nem csatlakoznak ezekhez az oldalakhoz, még olvasóként sem, mert féltik a személyes adataikat a tolakodó felhasználástól, valamint sok olyan dolgot tesznek eléjük, amire nem kíváncsiak. Azt hiszem, így az olvasótáborunk sokkal nagyobb tud lenni. Szöveges hozzászóló pedig sajnos rendkívül kevés van (kevesebb, mint az olvasók 1%-a). És ők, utóbbiak mindannyian annyira elszántak, hogy semmi megpróbáltatástól nem riadnak vissza véleményük közzététele érdekében.Bejelentkezés
a "Pro vagy Kontra? Leányfalun" és 
a "LEÁNYFALU - a Világ közepe" 
portált rendszeresen olvasók táborába

Kicsit bonyolult, mert a Google nagyon magas szintű szolgáltatást nyújt mindenkinek, aki csatlakozik a szolgáltatásaihoz. Továbbá számos technikával igyekszik biztosítani, hogy ügyfelei valóban csak azt kapják, amire kíváncsiak. Míg más közösségi oldalakon özönlik a képernyőre a rengeteg kéretlen hirdetés, kép, stb. Ez most válik élessé, amikor mobilra vált sok internetező, és a forgalom szerinti számlát alaposan megterhelheti a megabájtok rohangálása a hálón. (Netán nem véletlenül?)
A bonyolultsága mellett azonban a képernyőre írt választási lehetőségek technikáját alkalmazza a Google. Tehát mindig ki van írva minden, amit tenni kell, illetve lehet. Tény, hogy kell hozzá némi információtechnikai nyelvismeret is.

1. Beregisztrálás indítása

A "LEÁNYFALU - a Világ közepe" portál jobboldali oszlopában keresse meg a következő kinézetű blokkot:


2. A Követés vagy Bejelentkezés szavakra klikkelve a következő képet kapja:


Ha a képen látható valamelyik fiók szolgáltatásnak tagja, akkor a megfelelőre klikkelve, az ott olvasható utasítások szerint kell folytani az előrehaladást.

3. "Új Google Fiók létrehozása" szövegre kell klikkelni, ha nincs olyan kapcsolata, amelyik a 2. képen látható. A továbbiakban csak ezt a vonalat mutatom be részletesen.
Ekkor a következő kép jelenik meg (minden kékbetűs aláhúzott szövegrészre klikkelve részletes tájékoztatót kap):Be kell írni a kért adatokat. A jelszónak nem a már korábban meglévő e-mail fiókjának a jelszava kell, hanem majd az itt használatos, az előzőtől teljesen független jelszót kell kitalálni (persze lehet ugyanaz is, tiltva nincs). A következő két bekezdést, ha nagyon kezdő az informatikában, csak később olvassa el. Nehogy túl sok legyen az újdonság.

(A "Maradjon bejelentkezve" jelölést az egész rendszerben óvatosan kell kezelni. Ennek ugyanis az a hatása, hogy amikor kijelentkezik a Google-ból, akkor az csak a képernyőn látszólagosan történik meg. Viszont ha pár perc múlva ismét bejelentkezne, akkor nem kell végrehajtani a bejelentkezési procedúrát, a bejelentkezés gombra kattintva máris aktívvá válik a Google fiókja. Viszont egy kapu marad nyitva a hacker-ek számára.
A "Keresési előzmények engedélyezése" jelölő eléggé részletesen le van írva fölötte. Ezzel tudja biztosítani a Google, hogy csak olyasmit tesz a képernyőre, ami önt általában érdekli. Olyankor, viszont, amikor nagyon esetleges, egyedi dolog iránt böngész, akkor célszerű lehet kikapcsolni. Ha eleve kikapcsolva hagyja, akkor véletlenszerűen kezd, és az aktív időszakban észlelt böngészési tartalmak alapján teszi az ajánlatait.

Megteheti azt is, hogy a már meglévő e-mail címe mellé az itteni tortúra során kér sajátnév@gmail.com alakú címet a fiókjának. Nagyon jó webmailes szolgáltatást kap általa. Kényelmetlen benne, hogy nem lehet automatikus levél megérkezés vissazigazolást kérni, és nagyon nehéz vele spam-eket kapni és küldeni. Illetve  hajlandó nagy számú címzettnek is küldeni a levelet, de azt a fogadó oldali spam szűrők kiszórják.)

A fenti kép alatt a következő mezőre lehet rollozni:

  
Hölgyek számára ijesztő lehet a születésnap bekérése, de
- nem kötelező megadni,
- a fiókban nem szükséges a valódi nevét használni, vagy a mobiltelefonja, vagy az elsődleges e-mail címe lesz a pontos kapcsolattartási adat.

A többi rész azt hiszem érthetően van körülírva, ha valakinek segítség kell, kérdezzen.

4. A jóváhagyást követően az 1. pontban leírt mezőben a "Követés" rublika helyén megjelenik az e-mail címében használt alias név, és alatta a "Beállítások" szó.
5. A "Beállítás"-sal folytatva jut el a következő képhez:


 
Az itt megadott név fog szerepelni az 1. pontban vázolt mezőben majdan megjelenő képe mögött felmutatva, ha valaki rámutat a képére.
Az egyebek egyértelműek.

6. A "Blog követése" gombra klikkelve válik a lapot követők (előfizetők, internet közösség, stb.) tagjává, miután mobiltelefonon vagy e-mailben azonnal kapott kódokkal visszaigazolta, hogy ön valós személy, illetve az e-mail címe valós.

Megfelelő beállítások mellett mindig kap levelet arról, ha a lapon új bejegyzés, hozzászólás keletkezik. Közvetlenül levelezhet, chat-elhet a közösség többi tagjával. Továbbá a Google fiókkal kap egy csomó olyan szolgáltatást, amit nagyon-nagyon hosszú lenne elmagyarázni, barangolni kell a lehetőségek között. Az egész intenetre igaz, de különösen a Google-ra, hogy mindenfelé klikkelgetve, folyamatosan kell keresni a tájékozódási lehetőségeket. Ettől más mint a papírújság.

Ha nem sikerülne a beregisztrálás, e-mail-ben írja le részletesen, meddig jutott, és válaszlevélben segítek tovább. Általánosságban a nagyon sokoldalú szolgáltatás miatt nehéz részletesebb képet nyújtani.

Ugyanez a teendő a "Pro vagy Kontra." site-al is. Csak ott már fiókkal rendelkezőként indulhat

Eddigi figyelméért is köszönettel
Tóth Béla adminisztrátor