2014. szeptember 27., szombat

Tarlós farvizén

"Vălămi van. De nem ăz igăzi!" - szólt a világraszóló humorista mondat. Gondolom, más is érzékelte, Leányfalu az ország kicsinyített mása.
Főpolgármester a III. kerületből? Nekünk a helyettese! Eladósodott az ország? Ha nem jön az állam segítsége, becsődölünk. Tarlós nem csődölt volna be, de ezerrel hajt minden állami forintra. Akár a volt helyettese, csakhát nálunk a négy év előtti kapcsolatok elapadtak.
Loszmann János polgármester jelölt úrral négy évvel ezelőtt előrejeleztük, meg is lett a következménye; a Leányfalui Hírek ellehetetlenült, engem rágalmazásért bepereltek.
Tarlós, városa legnagyobb gazdálkodási egysége, a BKK vezetőjével nem bánik kesztyűs kézzel. Szentendre és vidéke fideszes vezetése akár félmilliárd tartozást elenged kiválasztottjának. http://www.tesz2000.hu/cimkek/kw/simon_peter Megtépázva a kormánypártokba vetett bizalmat.



Írásom apropója: „Szinte minden fővárosi fürdő megújul”- címzi a jövőt az mno.hu (Ide katt)
Kristály Árpi jóvoltából kibukott, hogy mi is (vagy ön sem tudott róla, tisztelt olvasó, Leányfalu polgára?) fürdőfejlesztésről döntöttünk. Még (vagy már?) áprilisban. Majd' egy milliárdról!

De! „A fejlesztéseket a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. és a főváros saját erejéből kívánja megvalósítani – közölte Tarlós István”

Ha Árpi alaposabban körülnéz, akkor látta volna, hogy nem százmilliókról, mindössze 40 millióról van szó.” - menti a mundért a mi vezérünk. (Katt ide!) Hiszen a 700 milliós terv fedezetéért mégcsak nem is pályázunk, a KÓPÉ teszi meg helyettünk. „Különben is a végső döntés később (szeptemberben?) születik.”

„Hogy én semminek nem tudok örülni!” - fedett meg egykor polgármesterünk. Hát ennek sem. Csak röviden és a legfontosabbak (aki nem érti, kérdezzen):
  • Ismét lebénul évekre a termálvíz hasznosításra az összes pályázati lehetőségünk!
  • A tulajdonjogok az üzemeltetési terhek  nélkül méginkább a KÓPÉ térfelére csúsznak, aki egy olyan jószándékú egyesület, aki a téli gázszámlát sem képes kifizetni. Ki lenne a közbeszerzést levezénylő, mikor a "tervtanács"  az egyszemélyes, de fideszes településfejlesztésünk vezényletével az utolsó utáni pillanatra háromszor is döntött a legapróbb részletekről, aminek II. üteméről jövő áprilisban pályázik a KÓPÉ? Lásd, áprilisi jegyzőkönyv (az idei) ide klikk 10. napirendi pont, 18. oldal
  • A jelenlegi strandigazgató a jelenlegi alig 200 milliós vállalkozást nem képes nyereségesen üzemeltetni, akkor mit kezd majd a milliárdos értékkel, ami legkevesebb 35 millióval megnöveli a jelenlegi 17 MFt/év értékcsökkenés ellensúlyozást, és önmagában semmi bevételnövelést nem hoz? Hogyan vezényel le egy ekkora beruházást?
  • Milyen felelősséget érez magával szemben egy olyan vezető, aki úgy terheli meg valaki szavahihetőségét (mármint a KÓPÉ pályázatának komolyságát), hogy majd utólag esetleg megváltoztatja jelenlegi ígérvényét?



Dr. Tóth Béla 2014.09.16.

Többek között azért akarok önkormányzati képviselő lenni, hogy szakmai ismereteimmel elősegítsem, a termálkút hozzon már végre kézzelfogható hasznot a falunak. 2002-ben, az akkori ellenszélben sikerült számításokkal elhitetnem, hogy önkormányzati üzemeltetésben sincs kockázata egy fürdő üzemeltetésének, nemcsak privát kezekben http://georeal.webzona.hu/strand/ Hosszas vargabetűkkel 2008-2009-ben megmutattuk, hogy lehet. Hogy a befektetési értékknek több, mint 5 %-a netto nyereséget hozott, emellett ugyanennyivel nőtt a saját tőke.  Most ismét azok hangja tért vissza, mint 2002. előtt, Simon Péter idejében, akik szerint egy fürdő csak vesztességes lehet. http://georeal.webzona.hu/furdo/tablazat2013.html